Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Uždaryti
E-gyvybė Naujoji „SB draudimas“ savitarna Skirta „SB draudimas“ klientams, sudariusiems draudimo sutartis nuo 2023‑12‑01, ir buvusiems INVL Life klientams, kurių sutartys buvo perkeltos į „SB draudimas“. PRISIJUNGTI
Atsisiųskite „SB draudimas“ mobiliąją programėlę
„SB draudimas“ savitarna Senoji „SB draudimas“ savitarna Skirta „SB draudimas“ klientams, sudariusiems draudimo sutartis iki 2023‑11‑30. PRISIJUNGTI
Turto valdymo portalas Turto valdymo paslaugos savitarna Skirta klientams, turintiems Turto valdymo paslaugos sutartį. PRISIJUNGTI
E-gyvybės vartotojai gali naudoti „SB draudimo“ mobiliąją programėlę

2016 m. pristatymas (gegužė)

2016 m. gegužės 3 d. vertybinių popierių biržos Nasdaq Vilnius organizuotame bendrovių, įtrauktų į biržos sąrašus, vadovų susitikime su investuotojais Šiaulių banko administracijos vadovas Vytautas Sinius pristatė  banko veiklos rezultatus bei perspektyvas.

 Vytautas Sinius kalbėjo apie Šiaulių banko ambicijas bei galimybes augti. Pateikė informaciją apie tai, ką bankas jau pasiekė ir ką ruošiasi padaryti artimiausiu metu.

„Jaučiame išskirtinumą rinkoje, būdami daugiausiai lietuviško kapitalo turinčiu banku – taip save ir pozicionuojame, nors nemažai turime partnerystės ryšių ir su užsienio finansų institucijomis, - pristatymą pradėjo Šiaulių banko administracijos vadovas Vytautas Sinius. – Siekiame tapti vienu stipriausiu lietuvišku prekės ženklu ir tam turime tvirtą pagrindą. Klientai vertina mūsų greitį, lankstumą, aptarnavimo kokybę, galime individualiai įsigilinti į kliento problemą, mūsų kreditų portfelis gerai diversifikuotas, aktyviai pradedame dirbti su investuojančiais klientais, visur siekiame profesionalumo.“

Pasak V. Siniaus, Šiaulių bankas, kurdamas naujas paslaugas, didindamas klientų ratą, augo organiškai. Per pusmetį įvykęs banko „Finasta“ įsigijimas ir jo integravimas nesutrukdė Šiaulių bankui uždirbti rekordinio pelno 2015 m. metais (21,2 mln. eurų grynojo pelno) bei šių metų pirmąjį ketvirtį (20,7 mln. eurų neaudituoto grynojo pelno). Banko grupės kapitalo grąžos rodiklis pasiekė 19 proc.

Kalbėdamas apie  2016 m. veiklos prielaidas, banko vadovas teigė, kad palūkanų normos išliks žemos, grynoji palūkanų marža bus stabili, tačiau spaudimą mažinti paskolų palūkanų normas ir skolos vertybinių popierių pelningumą subalansuos mažėjantys indėlių kaštai. Po 2014-2015 m. turėtų reikšmingų paskolų portfelio vertės sumažėjimo nuostolių planuojamos mažesnės išlaidos. V. Siniaus teigimu, banko kapitalo didinimas papildomais įnašais nenumatomas, didžiąją dalį uždirbto pelno planuojama skirti nuosavo kapitalo bazei didinti, didesnių pajamų tikimasi iš veiklos vertybiniais popieriais ir investicinių produktų, dividendų politika artimiausiu metu išliks panaši. Jis taip pat minėjo, kad 2016 m. banko veikloje bus skiriamas dar didesnis dėmesys informacinėms technologijoms, vidinių procesų optimizavimui.

Tuo tarpu žvelgiant į pasaulio ekonomiką, kaip pastebi biržos organizuotame renginyje dalyvavę analitikai, dominuoja nežinomybė (Kinijos „transformacija“ iš pramonės į paslaugų sferą, Didžiojoje Britanijoje prasidėjusi pasitraukimo iš ES referendumo kampanija ir kt.) – tai stabdo ekonomikos plėtrą, lėtėja tarptautinė prekyba, didėja potraukis taupyti. Didelė problema pasaulyje - ir stagnuojančios verslo investicijos, kurios žemyn spaudžia valstybių BVP rodiklius. Prognozuojama, kad šiais metais ekonomika augs panašiai tiek, kiek pernai. Kiek didesnis ekonomikos pakilimas laukiamas 2016 m. rugsėjį. Tikintis, kad didės vartojimas ir atsistatys eksporto apimtys, augimas planuojamas ir Lietuvoje, nors tempai bus maži. Analitikai sako, kad pastaruoju metu Lietuvos gyventojai labiau linkę investuoti į nekilnojamąjį turtą, o ne į akcijas, nors grąža yra gana panaši. Kalbant apie darbo rinką, pastebimos tendencijos, kad vis daugiau investicijų skiriama darbuotojų „know-how“ didinimui, jų lavinimui, kompetencijų kėlimui.

Šiame biržos renginyje be Šiaulių banko pristatymo apie savo bendrovių veiklą pasakojo ir į Talino biržą žengiančios finansų grupės „LHV Group“, „Klaipėdos naftos“ bei „Agrowill Group“ vadovai.

2016 m. kovo mėn. „Verslo žinių“ atlikta finansų maklerių, analitikų ir investicijų valdytojų apklausa parodė, kad Vilniaus biržoje esantis Šiaulių bankas yra viena perspektyviausių ir mėgstamiausių finansų rinkos dalyvių bendrovių – Lietuvos kapitalo rinkos dalyviai rekomenduoja pirkti banko akcijas. Tai patvirtino ir tas faktas, kad tuo metu, kai Nasdaq Vilnius biržoje vyko įmonių prisistatymas investuotojams, daugiausiai sandorių (net 56) buvo atlikta Šiaulių banko akcijomis. 2016 m. gegužės 3 d. Šiaulių banko akcijos pakilo beveik 2 proc., iki 0,309 euro.

2016-05-03 pristatymo investuotojams prezentacija